Hardenberg Columns van Ergee

Receptie

R

Het gemeentebestuur van Hardenberg heeft een bijzonder persoon uitgenodigd om de nieuwjaarsreceptie nog een beetje dragelijk te maken: een boer uit Enschede.
Of eigenlijk een hobbyboer, met een boerderijtje uit de jaren ’30 en drie hectare grond. Een hobbyboer die ook nog een bakkerij in Haaksbergen had die hij van de hand moest doen omdat hij het te druk had met zijn werk als scheidsrechter, het optreden op tv en zijn bijbaan als spreker, dagvoorzitter en presentator.
Bas Nijhuis, want die is het, staat garant voor humoristische anekdotes, heeft hij op zijn website laten zetten. Een beetje als Herman Finkers maar dan met meer snelheid en minder Twents accent. Niet voor lang trouwens, maar hij staat maar voor een kwartiertje op de agenda.

De nieuwjaarsreceptie op maandag 9 januari is bedoeld voor alle Hardenbergers maar niet iedereen kan erbij zijn, want er is gewoonweg niet voldoende plek in het gemeentehuis.
En waarschijnlijk niet voldoende eten en drinken, want volgens het programma is de meeste tijd uitgetrokken voor het elkaar ontmoeten onder het genot van heerlijke hapjes uit de regio en een drankje. Eerst een toespraak van de burgemeester die 25 minuten duurt, dan het kwartiertje Nijhuis en vervolgens twee uur en een kwartier tijd om te ouwehoeren en de catering in het zweet te jagen.

Wil je erbij zijn dan moet je je aanmelden. Maar dat gaat wel met hindernissen. Inwoners en ondernemers zouden zich moeten aanmelden via de website www.hardenberg.nl/nieuwjaarsbijeenkomst, alleen was maandagavond de boel nog niet goed voor elkaar, want een klik op de link leverde alleen maar de tekst op: Sorry! We kunnen de pagina die u zoekt niet vinden. U bent dus welkom, maar van harte gaat het allemaal niet.

Hardenberg Columns van Ergee

Archieven