Humor en tabloids

Volgens het clichébeeld hebben Duitsers geen humor. En omdat wij gezien worden als reserve-Duitsers zou dat ook voor ons moeten gelden. Maar het tegendeel is waar, heeft het Vechtdal College deze week laten zien. In een ludiek videofilmpje werd aandacht gevraagd voor de BAL, de bewust afstandhoudende leerling die vanwege corona uit de buurt van volwassenen moet blijven.

Inwoners van onze regio, met name jongeren, konden het filmpje waarderen. Vreemdelingen uit alle andere delen van ons land en zelfs uit België en Duitsland, spraken er schande van. Nou is het niet zo dat wij nu opeens wel humor hebben en zij niet, maar de vreemdelingen zijn tegen het gebruik van mondkapjes en daarom vonden ze het filmpje niks. Een mondkapje tast je hersens aan door zuurstofgebrek, de dingen werken niet had het programma Kassa aangetoond en bovendien kun je er pedofiel van worden, de overheid kan er je geest mee op hol brengen en in combinatie met 5g-signalen word je een willoos mak schaap.

Radio Oost besteedde er aandacht aan net als Hart van Nederland, nadat iedereen geweest was wilde ook de Telegraaf nog op bezoek komen en zowaar De Stentor vroeg om een interview. Dat kregen ze en het resultaat was best aardig. Alleen de koppenmaker had blijkbaar wat verkeerds gesnoven of de medicijnen vergeten in te nemen die hem een beetje op het rechte spoor moeten houden. Hij wilde vooral laten zien dat De Stentor tot de betere sensatiepers behoort. De krant had al het formaat van Engelse tabloids als The Sun en The Daily Mirror. Nu heeft hij ook de inhoud overgenomen.